GIF animirani format je vrlo stara vrsta grafičke datoteke. No unatoč svojoj starosti još i danas je jedan od osnovnih formata za animirane bannere koji funkcioniraju kroz rasterske grafičke formate koji se mogu komprimirati. Izrada GIF animacije moguća je kroz različite alate više ili manje uspješne u tome.

Glavna odlika naših GIF animacija je u tome što su visoko optimizirane! Što to znači u praksi? Znači da kad napravimo animirani banner koji ima oko 35 frame-ova on svojom veličinom ne prelazi sliku istih dimenzija koja je snimljena u formatu PNG. U izradi animiranih bannera koristimo provjerene i razrađene taktitke prijelaza kod frame-ova tako da dočaramo neke efekte koje je nemoguće dobiti standardnim korištenjem većine alata koji danas postoje.

Nakon slaganja svvakog frame-a ručno prelazimo na njihovu optimizaciju. Naravno pri izradi svakog frame-a radimo također optimiziranje u alatu koji koristimo. 

Svakako se možemo pohvaliti da možemo napraviti mali i brz animirani banner koj će biti kvalitetom vrlo dopadljiv i prihvatljiv.

Ako razmišljate da Vam je potreban jedan animirani banner slobodno nas kontaktirajte. U svom radu možemo reći da gledamo da klijent uvijek bude zadovoljan ponekad i na našu lošu procjenu i manji gubitak :). To znači da naplatu radimo po obavljenom poslu i iskazanom zadovoljstvu klijenta!

Cijena izrade jednog animiranog bannera u GIF formatu iznosi 25 eu (cca 190 kn)

Izrada podrazumjeva:

1. minimalno 35 frame-ova,

2. Izrađen u jednom ili dva slična formata,

3. Da nam morate dostaviti sve poruke koje želite da se pojave u banneru i

3. Okvirno kakve grafike da se izrade a da se pojavljuju u animaciji.

4. Poželjno no nije neophodno koliko vremenski koja poraka i s kojom slikom. Ovo zadnje možemo i mi odrediti u skladu s cjelokupnom animacijom.